Παρέλαση...συνθημάτων στο Σύνταγμα

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ομάδες εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών από σχολεία που τελούν υπό κατάληψη έδωσαν το παρών στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για τη φετινή επέτειο του ΟΧΙ, ενώπιον της υπουργού Παιδείας, Μαριέττας Γιαννάκου.
Ομάδα εκπαιδευτικών κατόρθωσε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών και να φθάσει ακριβώς απέναντι από την εξέδρα όπου βρισκόταν η υπουργός Παιδείας. Στη συνέχεια ξεδίπλωσε πανό με συνθήματα υπέρ της απεργίας των εκπαιδευτικών, ενώ προσπάθησε να διασπάσει τον κλοιό των αστυνομικών για να πλησιάσει τους επισήμους χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Στην πλατεία Συντάγματος, ομάδα μαθητών που δηλώνουν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου των καταληψιών, στόλισαν ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και δήλωσαν ότι θα παραμείνουν κλεισμένοι στα σχολεία τους ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα, εκδηλώνοντας έτσι, όπως είπαν, την αντίθεσή τους στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και στο βιβλίο των Θρησκευτικών. Μάλιστα, διευκρίνισαν ότι θέλουν να αλλάξει το βιβλίο και να διδάσκονται την ιστορία όλων των Θρησκειών και όχι μόνο του Χριστιανισμού. Είπαν ακόμη ότι όταν η Παιδεία βρίσκεται σε κρίση δεν μπορεί να γίνονται παρελάσεις και γιορτές.
Μετά το πέρας της παρέλασης, η υπουργός Παιδείας, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή επέτειος συμβολίζει τους αγώνες για την ελευθερία των Ελλήνων, αλλά και για την κοινωνική και δημοκρατική συγκρότηση της χώρας. Συμβολίζει επίσης την αριστεία, γιατί αυτοί που κρατούν την Ελληνική Σημαία, δηλαδή το εθνικό μας σύμβολο, είναι οι άριστοι. Η μαθητική παρέλαση είναι προφανές ότι θα γίνεται πάντα, καθώς προβάλλει τις ακατάλυτες αξίες του ελληνισμού. Η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συγχαίρει ολόψυχα όλα τα παιδιά των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων που παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς».
Πηγή: skai.gr