Παράταση lockdown: Τι μέτρα ισχύουν έως Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Στην παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας για μία εβδομάδα, έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί, οδήγησαν οι φόβοι για το επιδημιολογικό "αποτύπωμα" της εορταστικής περιόδου. 

Όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χραδαλιά, δεν θα λειτουργήσουν λιανεμπόριο, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση για το ψάρεμα και το κυνήγι. 

Για τους χώρους λατρείας, παρατείνεται το ισχύον καθεστώς. 

Στις εταιρείες, συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό. 

Αναφορικά με τα δικαστήρια, θα συνεχίζουν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες. Έτσι από τη Δευτέρα θα διεξάγονται και δίκες για κακουργήματα που παραγράφονται ως το τέλος του 2023, πλημμελήματα που παραγράφονται ως το τέλος του 2022 και μέρος αστικών υποθέσεων και ασφαλιστικών μέτρων. 

Αντίθετα, ανοίγουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σε όλη τη χώρα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, σχολεία ειδικής αγωγής, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, με διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, όπου είναι εφικτό αλλά και με τη χρήση περισσότερων εισόδων, εάν υπάρχουν. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εχθές και την επανέναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Σούπερ Λιγκ 2, από το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου. 

Όπως και στη Σούπερ Λιγκ 1, παίκτες και προπονητές θα τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, τόσο για τις προπονήσεις, όσο και για τους αγώνες. 

Πηγή: skai.gr