Παραλύουν τα δικαστήρια – Γλέζος: Καταργήστε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε παράλυση βρίσκονται από σήμερα τα δικαστήρια εξαιτίας των κινητοποιήσεων δικαστών και εισαγγελέων.

Στην πανδικαστική συγκέντρωση
που έγινε έξω από τον Αρειο Πάγο οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων δήλωσαν την αντίθεση τους στις επιχειρούμενες περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των δικαστικών και τόνισαν ότι υποβαθμίζεται ο θεσμικός ρόλος των δικαστών και αδυνατεί πλέων η δικαιοσύνη να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της

Στη δικαστική συγκέντρωση παρέστη ο Μανώλης Γλέζος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Γλέζος είπε ότι οι δικαστές πρέπει να συμπαραστέκονται στα αιτήματα των ελλήνων εργαζομένων και πρότεινε να καταργηθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης διότι όπως είπε κάνει αντιποίηση αρχής.

Αναφερόμενος μάλιστα στον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ είπε ότι δεν κατανοεί, πώς ανέχεται να είναι υπουργός αντιποιούμενος τη δικαστική αρχή.

Σε κινητοποιήσεις από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δικαστές και εισαγγελείς που διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι συνεδριάσεις όλων των Ποινικών Δικαστηρίων θα διακόπτεται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Εικοσαήμερη αποχή έχουν εξαγγείλει οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Ένας φτωχός δικαστής δεν είναι εχέγγυο ανεξάρτητης απονομής δικαίου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Φαλτσέτος, πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου