Παραδόθηκε στη κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου

Με δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση, και παρουσία του τέως πρωθυπουργού και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εγκαινίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, τη μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου, που παραδόθηκε το απόγευμα στην κυκλοφορία.
Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το έργο είναι όλων των Ελλήνων, και αναφέρθηκε στη συμβολή όλων των πρωθυπουργών, με ονομαστική αναφορά στην Κώστα Σημίτη, αλλά και στους διατελέσαντες υπουργούς περιβάλλοντος από 1991 μέχρι σήμερα.
Ο υπουργός πρόσθεσε μάλιστά ότι προσωπικά έχει ελάχιστη έως μηδαμινή συμμετοχή στην κατασκευή του έργου, και ότι έτυχε σε εκείνον η μεγάλη τιμή να το εγκαινιάσει.
Επανέλαβε ότι κανένα κόμμα και πολιτικός δεν δικαιούνται να έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη των έργων.
Ο Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι το έργο, μεταξύ άλλων, συμβολίζει την απόσταση που διήνυσε η χώρα μας, από την Ελλάδα των αδυναμιών στην Ελλάδα των μεγάλων δυνατοτήτων και των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.
Ο Κώστας Λαλιώτης χαρακτήρισε το έργο ως παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες, ενώ ο Χρίστος Βερελής κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να το καρπωθεί, και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να ήταν παρών.
Οι οδηγοί θα χρειάζονται λιγότερο από 5 λεπτά για να τη διασχίσουν. Τα διόδια διέλευσης θα είναι 9,7 ευρώ για τα Ι.Χ., ακριβότερα από το αντίτιμο των φέρι - μπόουτ, ενώ εκπτώσεις προβλέπονται για όσους χρησιμοποιούν τη γέφυρα συχνά
Πηγή: skai.gr