Παραδόθηκαν 54 χλμ στο Μαλιακό

Στην κυκλοφορία έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ το κομμάτι της παράκαμψης των Θερμοπυλών, στο οδικό πέταλο του Μαλιακού.

Πρόκειται για ένα τμήμα 54 χλμ (από τα συνολικά 77 χλμ) και όπως δήλωσε ο κ. Σουφλιάς, "πλέον αυτό το κομμάτι, το φονικό πέταλο του Μαλιακού, γίνεται ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με ευρωπαϊκές προδιαγραφές".

Ο υπουργός πρόσθεσε, πως από τα 23 χιλιόμετρα, που απομένουν προς κατασκευή, τα τέσσερα, τα οποία περιλαμβάνουν τον κόμβο της Λαμίας, θα δοθούν στην κυκλοφορία περί τα μέσα του 2009, ενώ το κομμάτι της παράκαμψης της Στυλίδας και του Καραβόμυλου, μήκους 19 χιλιομέτρων, έχει συμβατικό χρόνο παράδοσης το Σεπτέμβριο του 2010, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι αυτό θα παραδοθεί πολύ νωρίτερα, περί το τέλος 2009.

Στο περιθώριο της επιθεώρησης των έργων, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ερωτήθηκε για τη σημερινή κατάσταση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας με έμφαση:

"Η κυβέρνηση περνά μία δύσκολη στιγμή, όπως όλες οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες… Το θέμα είναι να τις ξεπεράσουν και θα την ξεπεράσουμε".

Για προσωρινή κρίση που διογκώνεται από κάποια οικονομική μέτρα, έκανε λόγο από την πλευρά του ο νομάρχης Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Χειμάρας.
Πηγή: skai.gr