Κλείσιμο

Παππάς κατά παράταξης οδηγών του ΟΑΣΘ: Να εντάξουμε αρμονικά τους πρόσφυγες

Κατά της επιστολής παράταξης του σωματείου οδηγών λεωφορείων ΟΑΣΘ που έστειλαν στη διοίκηση του Οργανισμού - ζητώντας εμβολιασμούς και αιμοληψίες για να διαπιστώσουν ότι δεν κόλλησαν κάτι από τους πρόσφυγες, καθώς και «κουμπί πανικού» στα οχήματα, τάχθηκε ο Στέλιος Παππάς.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Παππάς, εξαιρετικά μεγάλη ήταν η αντίδραση στο κείμενο και από τους εκπροσώπους του σωματείου και από κόσμο που συμπαρίσταται στη διοίκηση του ΟΑΣΘ. «Οι εκπρόσωποι του σωματείου ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτή την επιστολή. Δεν μπορεί να πάρει η μπάλα όλους τους εργαζόμενους και να αμαυρώνεται η προσπάθεια που κάνουμε» διευκρίνισε.

«Υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη αντίδραση σε αυτό το κείμενο και πολλοί είναι οι άνθρωποι που έρχονται να συμπαρασταθούν στη δική μας προσπάθεια να απομονώσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Πρέπει να υπάρξει πανδημοκρατικό μέτωπο ανεξαρτήτως φορέων και προσώπων ώστε να απομονωθούν τέτοιου είδους πρακτικές» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Ο Στέλιος Παππάς υπενθύμισε ότι «ως χώρα έχουμε ζήσει ζητήματα προσφυγιάς διαχρονικά. Τα χρόνια του 50 και του 60 εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες Έλληνες ήταν στο εξωτερικό και η ελληνική οικονομία ζούσε με το μεταναστευτικό συνάλλαγμα όταν οι άνθρωποι μας ήταν έξω και τους αποκαλούσαν γκασταρμπάιτερ». Επιπλέον, πρόσθεσε, ο ελληνικός λαός έχει πάρει εύσημα για τον τρόπο που αντιμετώπισε τα μεταναστευτικά φαινόμενα.