Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του «Παπανικολάου» μετά την πυρκαγιά

Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του «Παπανικολάου» μετά την πυρκαγιά

Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» καθώς μεταφέρθηκαν εκεί οι νοσηλευόμενοι της κλινικής Covid στην οποία εκδηλώθηκε το πρωί πυρκαγιά με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και δύο να τραυματιστούν σοβαρά. Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου στον δεύτερο όροφο της κλινικής Covid ακούστηκαν δύο εκρήξεις και εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ από τον πυκνό καπνό ο χώρος θύμιζε θάλαμο αερίων.

Για τη διαχείριση του προβλήματος, που προέκυψε από την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας την κλινική Covid όπου νοσηλεύονται περίπου 40 ασθενείς, πραγματοποιείται σύσκεψη στην οποία μετέχουν, εκτός από τη διοίκηση του Παπανικολάου, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σε λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάκα και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μετά την ενημέρωση που είχε επιτόπου από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπροσώπους της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη «για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Οι διαδικασίες τηρήθηκαν. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όσον αφορά τα αίτια, είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε όταν ένας νοσηλευόμενος άναψε τσιγάρο μέσα στην κλινική. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεκρός είναι ο συγκεκριμένος ασθενής.

Για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έκανε λόγο ο διοικητής της κλινικής Covid στο νοσοκομείο, Διαμάντης Χλωρός.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» η φωτιά ξέσπασε στον δεύτερο όροφο και μοιάζει να έχει περιοριστεί.

Ωστόσο, ανέφερε πως προηγουμένως υπήρχε πάρα πολύς καπνός και ήταν αδύνατο να εκκενωθεί ο χώρος.

«Ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί πλήρως» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ