Κλείσιμο

Παπαευαγγέλου στον ΣΚΑΪ: Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά

Για το αν θα πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο τα παιδιά μίλησε στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Οι γονείς πρέπει να μας εμπιστευτούν και να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο», έιπε η καθηγήτρια τονίζοντας ότι οι εισηγήσεις της επιτροπής προς την υπουργό Παιδείας βασίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας και την πορεία του ιού.

Οι νεότερες μελέτες, όπως είπε, τεκμηριώνουν ότι στα παιδιά η νόσηση είναι σπάνια και δεν μεταδίδουν τον ιό στον ίδιο βαθμό με τους ενήλικες, αλλά πολύ λιγότερο.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ένα παιδάκι που πήγε σε τρία σχολεία, ήρθε σε επαφή 112 άτομα και δεν μετέδωσε τη λοίμωξη σε κανέναν, παρόλο που είχε συμπτώματα.

Αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ευπαθούς ομάδας το παιδί δεν πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο, τόνισε.

«Να μην κυριαρχήσει ο φόβος. Όλοι οι γονείς ξέρουμε ότι το να γυρίσει το παιδί στο σχολείο είναι κάτι παραπάνω από την απλή μάθηση που προσφέρει η τηλεκπαίδευση.»

Το άνοιγμα των δημοτικών είναι υπό εξέταση και θα αποφασιστεί μετά τα πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα από την άρση των μέτρων. Η προσωπική άποψη της κ. Παπαευαγγέλου, ωστόσο, είναι ότι πρέπει να ανοίξουν.
 

Πηγή: skai.gr