Παπαευαγγέλλου σε ΣΚΑΪ: Τι θα γίνει τη Δευτέρα στα σχολεία - Πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα μασκών

Τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η μάσκα στα παιδιά ενόψει του ανοίγματων των σχολείων που ξεκινούν στις 14 Σεπτεμβρίου, εξήγησε μεταξύ άλλων η Βάνα Παπαευαγγέλλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

«Εγώ νομίζω ότι είναι μειοψηφία αυτοί που αντιδρούν για την μάσκα. Ο γονιός θέλει το καλό του παιδιού του. Έχουμε επικοινωνήσει με κάθε τρόπο γιατί η μάσκα είναι απαραίτητη. Είναι για την προστασία όχι μόνο των παιδιών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας» σημείωσε η ίδια.

Παράλληλα, τόνισε πως η μάσκα ναι μεν είναι άβολη αλλά είναι ασφαλής. Δεν δημιουργεί χαμηλό οξυγόνο ή διοξείδιο, ζάλη, πονοκέφαλο. «Νομίζω ότι θα υπάρξει συναίνεση και ότι όλα θα πάνε καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η ίδια συμβούλευσε τα παιδιά να ακούνε την δασκάλα τους διότι όπως σημείωσε οι εκπαιδευτικοί έχουν τον τρόπο να δείξουν στα παιδιά την ορθή χρήση μάσκας. «Στο διάλειμμα το έχουμε πει ξεκάθαρα δεν θα φοράνε μάσκα απλά πρέπει να δώσουμε τις οδηγίες πως θα διαχειρίζονται την μάσκα τους . Πως την βγάζουν, που την αποθηκεύουν για το διάλειμμα κλπ». 

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί ξυπνάει και έχει κάποια συμπτώματα (πχ πυρετός ή καταρροή ) η ίδια υπογράμμισε πως πρέπει τότε το παιδί να κρατηθεί στο σπίτι ενώ ανακοίνωσε πως σήμερα ή αύριο θα βγουν οι σχετικές οδηγίες που θα λένε τα συμπτώματα με τα οποία θα οδηγείται ένα παιδί για test. 

Παράλληλα σημείωσε πως τα συμπτωματικά παιδιά μεταδίδουν προς όλους το ίδιο όπως οι ενήλικες. Τα ασυμπτωματικά παιδιά δεν ξέρουμε πόσο μεταδίδουν. 

Επιπλέον, τόνισε πως το καμπανάκι έχει ήδη χτύπησε από τις αρχές Αυγούστου  και πως εάν οι συνθήκες  στην Αθήνα είναι όπως αυτές στην Πέλλα τότε μπορεί να γίνει υποχρεωτική η μάσκα τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους ενώ επεσήμανε ότι μπορούμε να το αποφύγουμε έχοντας ο καθένας ατομική ευθύνη. «Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κορωνοιος είναι εδώ» 

Πηγή: skai.gr