Πανοραμικά πλάνα από το έργο κατασκευής 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία» - Η επίσκεψη Κικίλια

Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για να επιβλέψει το έργο της κατασκευής 50 κλινών ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, που έχει ως εποπτεύουσα αρχή την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας μετά την επίσκεψη, είπε ότι πήγε το νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί από τη Διοίκηση και την κατασκευάστρια εταιρεία για την πρόοδο των έργων στο χώρο όπου θα λειτουργήσουν οι 50 νέες κλίνες ΜΕΘ.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για τη Δημόσια Υγεία, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με βάση την ενημέρωση που έχω, η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό στη μάχη που δίνουμε με αυτή την πανδημία, την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που γίνονται και διήρκησαν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε βάλει» ανέφερε ο Β.Κικίλιας.

 Ερωτηθείς για την επάρκεια των τεστ που γίνονται για τον κορονοϊό, τόνισε: «Σε ό,τι έχει να κάνει με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το διαγνωστικό Εργαστήριο του κ. Τσακρή, εξέδωσε ο ίδιος ανακοίνωση χθες το βράδυ που μας καλύπτει. Ενημερώνει ο ίδιος ότι τα τεστ γίνονται κανονικά και αδιάλειπτα, στους αριθμούς αυτούς με τους οποίους έχει συμφωνήσει με την Κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας. Σε ό,τι αφορά το ΕΚΕΑ, έχουμε ήδη κάνει ανακοινώσεις. Μέχρι την άλλη εβδομάδα που θα υπάρχει ξανά επάρκεια τεστ, καλύπτονται πλήρως τα τεστ τα οποία χρειαζόμαστε ημερησίως από τα υπόλοιπα Εργαστήρια. Αυτό διεφάνη νομίζω καθαρά, καθ' όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαμε ιδιαίτερη πίεση και από τις πύλες εισόδου και από τον τουρισμό μας, δείξαμε ότι μπορούμε να καλύψουμε ικανοποιητικά όλες τις ανάγκες που υπάρχουν σε διάγνωση COVID».

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για την στελέχωση των νέων κλινών ΜΕΘ και απάντησε: «Έχω επανειλημμένως ενημερώσει και ανακοινώσει ότι μαζί με την κατασκευή των καινούριων ΜΕΘ, είτε αυτής που είναι δωρεά της Βουλής των Ελλήνων - και για μια ακόμη φορά στο πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής του κ. Τασούλα, να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους - είτε πρόκειται για το τεράστιο  έργο της δωρεάς των ΜΕΘ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είτε για τις ΜΕΘ τις οποίες κατασκευάζουμε με κρατική χρηματοδότηση ως Υπουργείο Υγείας, έχει προβλεφθεί μέσα από το ΓΛΚ και η χρηματοδότηση ως προς την πρόσληψη προσωπικού, τα μέσα και τις δωρεές που έχουμε κάνει, τα μηχανήματα, μόνιτορ, αναπνευστήρες κλίνες και η εκπαίδευσή τους για τα επόμενα 5 χρόνια.Οπότε είναι ένα συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης του ΕΣΥ, επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά, μια τεράστια παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγ

Πηγή: skai.gr