Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις των θεμάτων σε Φυσική και Λατινικά

Με το μάθημα της Φυσικής και των Λατινικών συνεχίστηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ.

Όσοι ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας εξετάστηκαν- με το νέο σύστημα- στο μάθημα της Φυσικής ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν με το παλαιό σύστημα εξετάστηκαν στο μάθημα των Λατινικών και της Φυσιής.

Αύριο, Τρίτη 23/6, εξετάσεις δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Τα θέματα αλλά και τις απαντήσεις τους δημοσιοποίησε νωρίτερα ο ΟΕΦΕ.

Δείτε τα θέματα στην Φυσική με το νέο σύστημα

Δείτε τα θέματα στα Λατινικά

Aπαντήσεις στα θέματα της Φυσικής με το νέο σύστημα

Απαντήσεις στα θέματα των Λατινικών

Ο σχολιασμός του ΟΕΦΕ

Απαιτητικά και διαβαθμισμένης δυσκολίας, έκρινε ο ΟΕΦΕ πως ήταν τα θέματα της Φυσικής με το νέο σύστημα. Συγκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τα ζητούμενα είχαν σαφή διατύπωση και κάλυπταν πολύ μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Απαιτούσαν από τους μαθητές να έχουν εμπεδώσει τις αντίστοιχες ενότητες
της διδακτέας ύλης της Φυσικής Β΄ Λυκείου.

Όσον αφορά τα θέματα της Φυσικής με το παλαιό σύστημα ο ΟΕΦΕ σχολιάζει πάντως ότι αυτά ήταν απαιτητικότερα.

"Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με σαφή διατύπωση και κάλυπταν πολύ μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης.Συγκριτικά με τα θέματα του Νέου Συστήματος, ήταν πιο απαιτητικά" αναφέρει χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται από τον ΟΕΦΕ ως εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ζητήθηκε από τους υποψηφίους η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου. Οι ασκήσεις της γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα, ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης.

Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δεν προκάλεσε καμία δυσκολία. Ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση του ΟΕΦΕ, το σύνολο των ασκήσεων του συντακτικού εξετάστηκαν μονομερώς και τμηματικά ορισμένα συντακτικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr