Πάλεψαν πριν το μοιραίο

Νέα στοιχεία που ρίχνουν φως στη δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί από τον τόπο του εγκλήματος, έξω από το διαμέρισμα, στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας της αστυνομίας, στον τοίχο της δεξιάς πλευράς του διαδρόμου και στο πάτωμα βρέθηκαν ίχνη και κηλίδες αίματος, από τις οποίες ελήφθησαν δείγματα.

Από την επεξεργασία των δειγμάτων προκύπτει ότι μία κηλίδα αίματος (που ανήκει στον Δημήτρη Βρακατσέλη), εντοπίστηκε σε τοίχο έξω από το διαμέρισμα της οδού Λυκάβου.

Αξιωματικοί της αστυνομίας ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο πιστοποιείται ότι οι δύο άνδρες συνεπλάκησαν, κάτι που υποστηρίζει και ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, το νέο τεκμήριο αποτελεί ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο και ενδεχομένως να οδηγήσει σε αλλαγή των κατηγοριών από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και ανθρωποκτονία εξ' αμελείας.

Το άρθρο 311 του ποινικού κώδικα αναφέρει ότι αν η σωματική βλάβη έχει ως επακόλουθο το θάνατο, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση διέψευσε εκ νέου ότι η σύζυγος του δράστη τοποθετήθηκε στο τμήμα προμηθειών του ΙΚΑ με φωτογραφική διάταξη. Η σεναριολογία που συντηρείται έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία, σημείωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

Σε ό,τι αφορά στο θάνατο του Γ. Βαρθολομαίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: υπάρχει το θέμα ενός βίαιου θανάτου, του οποίου οι ακριβείς συνθήκες διερευνώνται από τις αρχές της πολιτείας. Αυτή τη στιγμή γίνεται αστυνομική έρευνα, την οποία σας παρακαλώ να σεβαστείτε και να την αφήσετε να εξελιχθεί.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας