Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου

Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου οι παιδικοί σταθμοί.

«Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών αργότερα θα εξεταστεί ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Η απόφαση ελήφθη από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αρμόδιες πηγές να διευκρινίζουν ότι τελικά ελήφθη η απόφαση για παράταση του λουκέτου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

«H επανέναρξη της λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών πρόκειται να εξεταστεί εντός των δύο επόμενων εβδομάδων και πάντα σε συνάρτηση με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία τους χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του  υπουργείου Εσωτερικών. 

Στην ίδια ανακοίνωσε τονίζεται ακόμα ότι για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη πρόκειται να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση τον κατάλληλο χρόνο.

Πηγή: skai.gr