Παιδική πορνογραφία

\"Δεν έχει σχέση με το διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας, που εντοπίστηκε στην Αυστρία\", ο συνταξιούχος, ο οποίος συνελήφθη στη Λάρνακα, όταν στην κατοχή του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό.

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος της κυπριακής αστυνομίας για τη δίωξη της πορνογραφίας, αστυνόμος Μάρκος Νικολεττής, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες για τον συνταξιούχο δεν δόθηκαν από την Ιντερπόλ, αλλά από άλλο πληροφοριοδότη.

Είπε επίσης ότι από έρευνα, που έγινε, βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συνταξιούχου φάκελος με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Ο κύριος Νικολεττής, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, διευκρίνισε ότι η κυπριακή αστυνομία δεν έχει ακόμα σαφή ενημέρωση από την Αυστρία για το διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας και πρόσθεσε ότι αναμένεται ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Αναφερόμενος στη διάσταση, που έχει προσλάβει η παιδική πορνογραφία στην Κύπρο, ο κύριος Νικολετής είπε ότι μέχρι στιγμής υπήρξαν δύο καταδίκες, ενώ εκδικάζεται και μεγάλος αριθμών παρόμοιων υποθέσεων.

Είπε επίσης ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό αδίκημα, για το οποίο προνοούνται ποινές φυλάκισης από δέκα έως είκοσι χρόνια.

Στις δύο υποθέσεις, που εκδικάστηκαν επιβλήθηκαν στη μία ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και στην άλλη χρηματικό πρόστιμο, καθώς οι κατηγορίες αφορούσαν μόνο κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Ο αστυνόμος, ανέφερε ακόμα ότι αρκετές υποθέσεις δεν εκδικάστηκαν, επειδή δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετηθούν λόγω νομοθετικών ρυθμίσεων, και διατύπωσε την εκτίμηση ότι πολλά προβλήματα θα επιλυθούν με τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Πηγή: skai.gr