Π. Λαφαζάνης: «Ουδείς γνωρίζει πόσο θα κοστίσουν οι ολυμπιακοί στον έλληνα πολίτη»


Για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και τις πιέσεις που δεχόμαστε

«Ι Αυτά που βλέπουμε κατά την γνώμη μου είναι αποτέλεσμα ενός γενικότερου κλίματος τρομουστερίας που καλλιεργείται στα Σώματα Ασφαλείας και ιδιαίτερα στις λεγόμενες Ολυμπιακές Πόλεις, όπου τα πράγματα γίνονται όλο και πιο πιεστικά, προκειμένου - υποτίθεται - στο όνομα της προετοιμασίας της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων να παταχθεί η εγκληματικότητα».
«Ι Συνήθως δεν την πληρώνει κανένας τρομοκράτης, αλλά οι ίδιοι οι πολίτες. Αυτό το γεγονός δημιουργεί σε ορισμένους κύκλους των σωμάτων ασφαλείας την αίσθηση ότι είναι εξουσία και ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο όνομα της ασφάλειας. Η ασφάλεια υπεράνω του Συντάγματος, η ασφάλεια υπεράνω των πολιτών, η ασφάλεια υπεράνω των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών Ι Η ασφάλεια κοντεύει να πνίξει και την ίδια την δημοκρατία πολλές φορέςΙ».

Για το κόστος της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων

« Ξινίσαμε αρχικά με ένα ποσό το οποίο ήταν περίπου στα τρακόσα εκατομμύρια ευρώ. Στη συνέχεια μας είπαν ότι το κόστος θα ανέλθει σε εξακόσια εκατομμύρια ευρώ, άντε λίγο παραπάνω λόγω των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Αλλά βλέπουμε ότι σιγά - σιγά το κόστος αυτό καλπάζει και έχει φτάσει πλέον σε εφιαλτικές διαστάσεις».
«ΙΌπως προκύπτει, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης θα ξοδέψει - σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς βεβαίως -, γύρω στα εννιακόσα εκατομμύρια ευρώ για την ασφάλεια των Ο.Α. και αναφέρομαι στις υπηρεσίες αστυνομία, πυροσβεστική και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Από εκεί και πέρα, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το κόστος υπολογίζεται περίπου στα διακόσα εκατομμύρια ευρώ. Και φτάνουμε βεβαίως στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας μέσω του οποίου γίνονται σημαντικότατες παραγγελίες για εξοπλισμούς οι οποίοι θα φτάσουν περίπου τα εξακόσια είκοσι εκατομμύρια ευρώ».
«ΙΤο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ξεφύγει από κάθε όριο και καλπάζει. Ουδείς γνωρίζει αυτή την στιγμή πόσο θα ανέλθει τελικά το ύψος των Ολυμπιακών Αγώνων, πόσο θα κοστίσει στον Έλληνα πολίτη. Παράλληλα, οι πιέσεις γίνονται αφόρητες από παντού, άρθρα γράφονται στο διεθνή Τύπο, οι ΗΠΑ πιέζουν, έτσι ώστε να θωρακισθούν -υποτίθεται - οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην ουσία πιέζουν για να βγάζουν χρήματα οι εταιρίες τους».
Πηγή: skai.gr