Όχι της νομαρχίας σε νέους σταθμούς διοδίων

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής συζήτησε τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους κόμβους και στους παράδρομους της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας καθώς και την πρόθεση της παραχωρησιούχου εταιρείας να δημιουργήσει νέους σταθμούς διοδίων τόσο στον κόμβο Αγίου Στεφάνου όσο και στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.

Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Λ. Κουρής δήλωσε ότι, όπως κατ' επανάληψη έχει συζητηθεί τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια της Βορειοανατολικής Αττικής, ο κυκλοφοριακός φόρτος στην είσοδο/έξοδο των παραδρόμων της Εθνικής οδού έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αφού οι οδηγοί τόσο των μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων όσο και των Ι.Χ. προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των αυξημένων διοδίων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση των παραδρόμων (ασυντήρητος ασφαλτοτάπητας, ελλιπής ηλεκτροφωτισμός, έλλειψη προστατευτικών μπαρών, κακή οδοσήμανση κ.λ.π.), αποτέλεσμα του γεγονότος ότι επί πάρα πολλά χρόνια έμειναν ασυντήρητοι, καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την διακίνηση των αυτοκινήτων και δημιουργεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στις ώρες αιχμής.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Νομάρχης Λ. Κουρής εξέφρασε την αντίθεση της Νομαρχίας στις επιλογές του ΥΠΕΧΩΔΕ, που χωρίς να λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα επιβαρύνει με νέο χαράτσι τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής, και γι΄αυτό καλεί τους πολίτες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις, που θα αποφασισθούν από κοινού με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

να εκφράσει την αντίθεσή του στην δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στον Αγ. Στέφανο και στην Βαρυμπόμπη
να απαιτήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ να διαβουλευθεί με τους εκπροσώπους των αυτοδιοικήσεων της περιοχής πριν προωθηθεί οποιαδήποτε επέμβαση
να αναζητηθεί συνολική λύση των κυκλοφοριακών προβλημάτων με μελέτη που να καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής
να οργανώσει από κοινού με τους Δήμους και τις Κοινότητες της περιοχής κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αρχής γενομένης από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Δήμος Αγ. Στεφάνου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου την Τετάρτη (ώρα 18:30).
Πηγή: skai.gr