Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για ένα ασφαλές καλοκαίρι

Εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για ένα ασφαλές καλοκαίρι αρχίζει το υπουργείο Υγείας.
Το πρόγραμμα «Διακοπές ασφαλώς», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:
Την πρόληψη μετάδοσης του ιού του AIDS και γενικότερα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και την αντιμετώπιση του καύσωνα.
Η ενημερωτική εκστρατεία για το AIDS περιλαμβάνει διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών σε πολυσύχναστες παραλίες και χώρους διασκέδασης, ομιλίες ειδικών, μουσικά δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Οι παρεμβάσεις θα γίνονται σε τουριστικούς προορισμούς, όπως τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη με τη συνεργασία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Η εκστρατεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει ο καύσωνας θα περιλαμβάνει τη μετάδοση τηλεοπτικών σποτ, διανομή φυλλαδίων, αφιερώματα σε έντυπα μέσα και προβολή μέσω διαδικτύου.
Ανάλογη ενημέρωση θα γίνει στον πληθυσμό για τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας και τους τρόπους προστασίας με στόχο την πρόληψη εγκαυμάτων, καρκίνου του δέρματος και πρόωρης γήρανσης που μπορεί να προκαλέσει η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.
Τέλος για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ετοιμότητα θα βρίσκεται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας.
Ορσαλία Φυτά
Πηγή: skai.gr