Όπου φύγει φύγει...

Ιδιαίτερα αυξημένη την Παρασκευή η κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς λεωφορείων καθώς εγκαταλείπουν τη πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Αυγούστου.

Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 667 πτήσεις, ενώ 37 δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί την Παρασκευή μόνο από το λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας περισσότερους από 60.000 επιβάτες. Μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι θα έχουν αναχωρήσει από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα 85.000 επιβάτες.

Εκατόν πενήντα έκτακτα δρομολόγια είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή από τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, στον Κηφισό.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν τεθεί σε ετοιμότητα έκτακτα μέτρα της τροχαίας στις εθνικές οδούς για τη διευκόλυνση των οδηγών, ενώ έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στις εξόδους.

Σύμφωνα, πάντως, με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή και τη Δευτέρα σε Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ, παράλληλα, εφιστά την προσοχή των πολιτών καλώντας τους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.
Πηγή: skai.gr