Ομιλία της Ν. Παζαΐτη για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο Αιγάλεω

Ομιλία της Ν. Παζαΐτη για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο Αιγάλεω

Εκδήλωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη ο δήμος Αιγάλεω, με ομιλήτρια την Νατάσα Παζαΐτη.

Η κ. Παζαΐτη είναι Γενική Χειρουργός – Ειδική χειρουργός Μαστού, Ειδική στην ογκολογική και επανορθωτική χειρουργική μαστού, Διευθύντρια κλινικής χειρουργικής Ογκολογίας και αποκατάστασης μαστού Metropolitan General .

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου στις 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

Ο Οκτώβριος, είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, που είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες.

Περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερες από 250.000 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού γίνονται κάθε χρόνο και 90.000 γυναίκες πεθαίνουν από τη νόσο. Στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως και οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού σε περίπου 1.600.

Αν ο καρκίνος διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%. Παρ' όλες όμως τις προόδους στη διάγνωση και τη θεραπεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων σχετιζόμενων με τον καρκίνο στις γυναίκες, και την υπ' αριθμόν τρία αιτία θανάτου συνολικά στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 

Πηγή: skai.gr