Ομαλά και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξάγεται το συνεδριο της ΓΣΕΕ

Ομαλά και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,  διεξάγεται το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, οι εργασίες του οποίου άνοιξαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ καλωσορίζοντάς τους αναφέρθηκε στις έκτακτες συνθήκες όπως είπε «κάτω από τις οποίες διεξάγεται το Συνέδριο», τονίζοντας ότι μοναδικό καθήκον αυτής της διοίκησης είναι οι εκλογές οργάνων και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί προγραμματικό Συνέδριο. 

Με αφορμή τις δυο προηγούμενες απόπειρες διεξαγωγής του Συνεδρίου, όπου λόγω επεισοδίων που προκάλεσε το ΠΑΜΕ και της περιφρούρησης αυτήν την φορά από αστυνομικές δυνάμεις, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι «εμείς δεν είμαστε άνθρωποι της βίας και των δυνάμεων καταστολής, οι βιαιτότητες άλλων έφεραν τα ΜΑΤ εδώ».

Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, την κάλεσε(κυβέρνηση) να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ηλεκτρονικού συνδικαλιστικού βιβλιαρίου,  για να πάει όπως είπε χαρακτηριστικά «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος των εργαζομένων».

Ανοίγοντας τις εργασίες του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και σε ένα σύγχρονο πλαίσιο συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.Κάλεσε τα συνδικάτα να μην αφήσουν τη νέα γενιά εργαζομένων απροετοίμαστη.

Τόνισε επίσης ότι οι Έλληνες δεν φοβήθηκαν ποτέ τη δουλειά, ενώ κλείνοντας απευθυνόμενος στους Συνέδρους είπε χαρακτηριστικά: Να κοιτάξουμε όλοι μαζί το μέλλον με ανοιχτό μυαλό και χωρίς παρωπίδες.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά  δήλωσε ότι τα προβλήματα στη ΓΣΕΕ έχουν στοιχήσει ακριβά στους εργαζόμενους και πρέπει η κρίση αυτή να τελειώσει εδώ.Δεσμεύτηκε επίσης για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, και του ΕΚΑΣ, τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. 

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας 45μελούς διοίκησης από τους 354 συνέδρους θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ.

Πηγή: skai.gr