Όλυμπος: Δύο αγνοούμενοι ορειβάτες – Τρίτος σε κατάσταση σοκ – Μαρτυρία για χιονοστιβάδα

Σε εξέλιξη είναι από τις 15.15 το μεσημέρι της Πέμπτης στον Όλυμπο επιχείρηση των αρχών και εθελοντών διασωστών, για τον εντοπισμό και τη διάσωση δύο αγνοουμένων ορειβατών, αλλά και τρίτου ορειβάτη, σύμφωνα με την μαρτυρία του οποίου, οι δύο φίλοι του παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην περιοχή Ξερολάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο τρίτος ορειβάτης, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου, για το περιστατικό, τη συχνότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, μέλη της οποίας σπεύδουν στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και του τρίτου ορειβάτη.

Μάλιστα, στις έρευνες θα συνδράμει από αέρος και ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Συγκεκριμένα, στο σημείο σπεύδουν τέσσερις διασώστες από την 8η ΕΜΑΚ, οκτώ από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκη) και τέσσερις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο τρίτος ορειβάτης, που ενημέρωσε για το περιστατικό, είναι καλά στην υγεία του, πλην όμως σε κατάσταση σοκ και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές.

Οι τρεις ορειβάτες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι Έλληνες.

Πηγή: Thesstoday