Ολονύχτια μάχη στην Κεφαλλονιά: Τέσσερις φωτιές σε 24 ώρες - Εξετάζουν εμπρησμό

Ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού έχουν πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές για τις 4 πυρκαγιές που ξέσπασαν με λίγες ώρες διαφορά, στην Κεφαλλονιά. Υπήρξε μία παράξενη αλληλουχία αναφέρουν αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι έχουν εντοπίσει κάποια στουπιά σε επαρχιακό δρόμο στα Ανιτάτα. Νωρίτερα είχαν ξεσπάσει άλλες εστίες φωτιάς στις περιοχές Χελμάτα και Σαρλάτα. Από χθες βρίσκονται εκεί στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η χθεσινή νύχτα ήταν δύσκολη για την Κεφαλλονιά. Η φωτιά είχε φθάσει κοντά στο χωριό Καπανδρίτι, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από 11 οχήματα από Πελοπόννησο, ενώ από Πάτρα και Αθήνα με ειδικές πτήσεις έφθασαν πεζοπόρα τμήματα. Συνολικά, 102 πυροσβέστες επιχειρούν στη νησί με 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος είπε χαρακτηριστικά πως "Κάποιοι προσπαθούν να κάψουν τα σπίτια μας".

Αντίστοιχες ενδείξεις εμπρησμού υπάρχουν για την φωτιά στον Άγιο Βλάσιο Σοφικού Κορινθίας και στην Δυτική Μάνη,

61 δασικές πυρκαγιές το προηγούμενο 24ωρο, εκ των οποίων οι 6 ξεχωριστές και επικίνδυνες με παράλληλη διαχείριση εναέριων μέσων

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες σήμερα στην περιοχή Ξερόκαμπος Οιχαλίας στην  Μεσσηνία είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 41 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά (7) Α/Φ και τρία (3) Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Πηγή: skai.gr