Όλοι Μαζί Μπορούμε - Περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ: Συγκεντρώσαμε 520 κούτες για τους άστεγους

Συγκινητική ήταν το Σάββατο η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και του Περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» για τους αστέγους. Στη δράση του ΣΚΑΪ συγκεντρώθηκαν 520 κούτες με υπνόσακους, σκούφους, κασκόλ, γάντια και κάλτσες για τους συνανθρώπους μας που μένουν στο δρόμο. 

Νωρίτερα, από το εστιατόριο του περιοδικού για τους αστέγους, ο επικεφαλής της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Γιάννης Σπανολιός σημείωσε ότι «είμαστε σε ένα εξαιρετικό, ζεστό περιβάλλον στην οδό Κολοκοτρώνη, ένα περιβάλλον που στηρίζει τους αστέγους... Αυτές τις μέρες σκέφτομαι όταν πηγαίνω στο κρεβάτι μου για να ξεκουραστώ και να ζεσταθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κρεβάτι δεν έχουν σπίτι, ας σκεφθούμε λίγο αυτούς τους ανθρώπους, να βοηθήσουμε, αυτό κάνουμε σήμερα». 

Για μια πολύ σημαντική δράση έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής του περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ» Χρήστος Αλεφαντής. Στόχος μας, τόνισε, δεν είναι μονό να ζεσταθεί  το σώμα των ανθρώπων αλλά και η ψύχη τους, να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι, και να είναι απαρχή γι’ αυτούς να γίνει σιγά – σιγά το επόμενο βήμα για την κοινωνική τους επανένταξη.  

Οι άστεγοι στην Αττική υπολογίζονται περίπου στους 1.000 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία. 
 

Πηγή: skai.gr