Ολιγόωρη στάση στη βάση της Σούδας έκανε το Air Force One του Τραμπ

Ολιγόωρη στάση στην βάση της Σούδας στην Κρήτη πραγματοποίησε τα ξημερώματα το Air Force One, που μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη για την κρίσιμη Σύνοδο με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, την Τριτη.

Το αεροσκάφος έφτασε στην Κρήτη στις 3:07 τα ξημερώματα, προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο της Σούδας από την Ανατολική του πλευρά.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Αμερικανικής βάσης Σούδας για ανεφοδιασμό και απογειώθηκε από τη δυτική πλευρά του αεροδρομίου στις 4:41 τα ξημερώματα.

Στο χώρο της βάσης κυρίως, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, ενώ στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου πετούσε ελικόπτερο πριν κατά την παραμονή και λίγο μετά την αναχώρηση του Air Force One.



Σύμφωνα με την αποστολή που καλύπτει το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ, ο τελικός προορισμός είναι η αεροπορική βάση Paya Lebar στη Σιγκαπούρη. Ο 71χρονος πρόεδρος αναμένεται να προσγειωθεί εκεί γύρω στις 15:30 ώρα Ελλάδας. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο ξενοδοχείο Shangri-La, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Στους αξιωματούχους που επιβαίνουν στο Air Force One περιλαμβάνονται ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Τσανγκί τ
ης Σιγκαπούρης στις 14:38 (τοπική ώρα, 09:38 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια μετέβη στο ξενοδοχείο St Regis όπου θα διαμείνει όλη η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία

Μια απ' ευθείας πτήση από την Πιονγκγιάνγκ προσγειώθηκε χθες Σάββατο στη Σιγκαπούρη προκαλώντας εικασίες ότι μια αντιπροσωπεία βορειοκορεατών αξιωματούχων ενώθηκε με μια πρώτη ομάδα με επικεφαλής έναν στενό συνεργάτη του Κιμ, τον Κιμ Τσανγκ Σον, που βρισκόταν στη Σιγκαπούρη για να προετοιμάσει τις συνομιλίες.

Ένα φορτηγό αεροπλάνο Il-76, που είχε συνοδεύσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα, αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Πιονγκγιάνγκ με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Κιμ και τη Δευτέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση της Σιγκαπούρης.

Η ιστορική Σύνοδος Κορυφής Τραμπ - Κιμ της 12ης Ιουνίου αναμένεται να επικεντρωθεί στον τερματισμό των πυρηνικών προγραμμάτων της Πιονγκιάνγκ.




Πηγή: skai.gr -AMΠΕ