Οικονόμου σε ΣΚΑΪ 100,3 : Υπάρχει σχεδιασμός για συλλήψεις καταδικασθέντων στη δίκη Χρυσής Αυγής (audio)

Υπάρχει ο σχεδιασμός για της συλλήψεις των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πάνω από όλα αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις, δήλωσε στο ΣΚΑΙ 100,3  ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Αναφερόμενος στην αστυνόμευση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο κ Οικονόμου τόνισε ότι στις πιο επιβαρυμένες περιοχές γίνονται και περισσότεροι έλεγχοι και η αστυνομία επιβάλει και πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις, ενώ όπου συντρέχουν οι λόγοι, εφαρμόζονται και οι διατάξεις του ποινικού κώδικα.

Ο κ Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να μη χρειαστεί να πάμε σε ολοκληρωτικό Λοκ Ντάουν.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να εξομαλυνθεί η κατάσταση έξω απο την υπηρεσία ασύλου στην Κατεχάκη, όπου καθημερινά παρατηρούνται τεράστιες ουρές, καθώς είναι περίπτωση με δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.Υπάρχει αστυνομία αλλά υπάρχει και προσπάθεια επικοινωνίας με τους αλλοδαπούς σημείωσε. Εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εκ νέου καθώς η υπηρεσία είχε
κλείσει λίγες μέρες λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπάλληλους ενώ μεταβαίνουν πολλοί άνθρωποι χωρίς να έχουν ραντεβού, καθώς ανησυχούν ότι δε θα προλάβουν να εφοδιαστούν με τα χαρτιά τους.
 

Πηγή: skai.gr