Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη Δάφνη

Η τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς" ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το όχημα της διευθύντριας των Φυλάκων Κορυδαλλού στη Δάφνη την Παρασκευή το πρωί, με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε το ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας και ζημιές στην περιοχή.

Η βόμβα ήταν ωρολογιακή, και αποτελούνταν μεταξύ άλλων από 1 - 1,5 κιλό «υψηλού» εκρηκτικού, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδας.

Μάλιστα, η τρομοκρατική οργάνωση προαναγγέλλει νέες επιθέσεις, καθώς αναφέρει - μεταξύ άλλων – ότι η βόμβα που τοποθετήθηκε είναι οι «πρώτες σταγόνες πριν από την καταιγίδα» στο πλαίσιο του σχεδίου "Φοίνικας, πυρήνες αναγεννώνται από τις στάχτες τους". Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά τη γνησιότητα της προκήρυξης.

Σημειώνεται ότι από την 4η Ιουνίου πραγματοποιεί απεργία πείνας στις Φυλακές Κορυδαλλού ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Κώστας Σακκάς.

«Καταδικάζω την βομβιστική επίθεση και αποδοκιμάζω κάθε μορφή βίας που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και δημιουργεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές. Συμπαρίσταμαι στη διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και ενισχύουμε το έργο της», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή καταδικάζοντας την επίθεση.
Πηγή: Μιχάλης Τεζάρης, Newsdesk ΣΚΑΪ