Οι «πρωταθλητές» και οι «ουραγοί» στην κούρσα των εμβολιασμών στην Ελλάδα (πίνακας)

«Πρωταθλητές» στους εμβολιασμούς στην Ελλάδα αναδεικνύονται οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου πελάγους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Η συγκεκριμένη περιφέρεια «προηγείται» (ποσοστιαία) στην άτυπη κούρσα και των πλήρως εμβολιασμένων, αλλά και αυτών που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην περιφέρεια Ιονίων νήσων έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση το 55% των κατοίκων, ενώ έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 47%. Η ίδια περιφέρεια προηγείται και στα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς, με το συγκεκριμένο ποσοστό να ανέρχεται στο 57%.

Δεύτερη στην λίστα είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το 52% των κατοίκων να έχει κάνει την μια – τουλάχιστον – δόση και το 44% να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ακολουθεί η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχα ποσοστά 45% και 39%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Αττική με το 51% των κατοίκων να έχουν κάνει τη μια δόση και το 38% να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. 

Ουραγοί

Στον αντίποδα, τα χειρότερα ποσοστά καταγράφονται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου μόνο το 39% έχει πραγματοποιήσει την πρώτη δόση και πλήρως εμβολιασμένο είναι το 31%.

Ακολουθούν οι περιφέρειες Πελοποννήσου (41% και 32%), Δυτικής Ελλάδας (40% και 32%), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (39% και 32%) και Βορείου Αιγαίου (39% και 32%).

Τέλος, σε ότι αφορά στα προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμών, μετά την περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προηγείται με 57%, ακολουθούν η Αττική με 56% και το Νότιο Αιγαίο με 53%.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ