Κλείσιμο

Οι προτάσεις ΣΥΝ για το κέντρο της Αθήνας

Μέτρα από την πολιτεία και το Δήμο ως αντιστάθμισμα στην υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, προέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας [
Επισήμανε την ανάγκη να προωθηθούν μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού, της φτώχειας και της ανισότητας και του τράφικινγκ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, η υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου έχει τις ρίζες της, στην προσπάθεια να μετατραπεί σε χώρο μιας χρήσης.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
Χαρακτήρισε θετικό το να υπάρχει συνεργασία φορέων και υπουργείων με την προϋπόθεση να υπάρχει ο έλεγχος.

Για τους μετανάστες τόνισε ότι πρέπει να ακολουθηθεί η πολιτική της ένταξης και όχι της καταστολής η οποία όπως είπε αναποτελεσματική.

Ανέφερε πως στην χώρα δεν υπάρχει καταστολή της εγκληματικότητας, δεν υπάρχει αστυνόμευση και ως εκ τούτου ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής. Είπε πως η αστυνόμευση στην χώρα και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας περιορίζεται σε επιχειρήσεις σκούπα.

Πρότεινε ώστε οι μετανάστες να μην ζουν σε καθεστώς ημιπαρανομίας να δημιουργηθούν πολιτικές όπως το σύστημα διεύρυνσης των διαδικασιών μονιμοποίησης τους.

Επισήμανε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης του ΟΚΑΝΑ, καθώς όπως είπε το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης διευρύνεται.

Ο Δημήτρης Γιαννάτος, στέλεχος του Προγράμματος Mosaic του ΚΕΘΕΑ, η Κατερίνα Πούτου, από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Άρσις και η Βάσω Κατσίκη από τους Γιατρούς του Κόσμου, παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω αδράνειας και μη ετοιμότητας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Έκαναν μάλιστα λόγο για τράφικινκ νεαρών γυναικών κυρίως από την Αφρική.
Πηγή: skai.gr