Οι νέοι Μητροπολίτες Καλαβρύτων, Λήμνου και Φθιώτιδος

Τον Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ιερώνυμο Κάρμα, εξέλεξε το Σώμα της Ιεραρχίας, νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου εξελέγη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Αρχιμ. Ιερόθεος Καλογερόπουλος.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, εξελέγη νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Τέλος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξελέγη το Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Κ. Μπακογιάννης: «Ιεράρχης με σπουδαίο και πολύπλευρο έργο ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών»

Τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος  εξελέγη σήμερα από την Ιερά Σύνοδο, Μητροπολίτης Φθιώτιδος επισκέφθηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

«Θέλω από καρδιάς να σας συγχαρώ  και να σας εκφράσω την μεγάλη μου χαρά για την εκλογή σας στην θέση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος. Έχουμε συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά το σπουδαίο και πολύπλευρο  έργο που έχετε επιτελέσει στο πλευρό του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου. Ήσασταν και είσαστε πάντα δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη κι ένας πνευματικός ταγός από εκείνους που φέρνουν την Εκκλησία διπλά στην κοινωνία και τα προβλήματα της» τόνισε στον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η χαρά μου είναι διπλή γιατί ένας ιεράρχης της δικής σας εμβέλειας, ο οποίος με τιμά και με την προσωπική του φιλία, θα βρίσκεται στην Φθιώτιδα την οποία αγαπώ ιδιαίτερα και την υπηρέτησα τα τελευταία χρόνια από την θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι και το ποίμνιό σας στην Φθιώτιδα μοιράζεται τη δική μου χαρά και ανυπομονεί να σας υποδεχθεί».

Πηγή: skai.gr