Οι νέοι για τον περασμένο Δεκέμβριο

Έναν ακόμα μεγάλο διάλογο, αυτή τη φορά για τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου, άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης η Τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Άρης Πορτοσάλτε και οι ραδιοφωνικοί παραγωγή της εκπομπής του ΣΚΑΪ 100,3 "Λατέρνατιβ" Παναγιώτης Μένεγος και Σταύρος Διοσκουρίδης παρουσίασαν μία θεματική βραδιά με καλεσμένους μαθητές από διάφορα σχολεία και γειτονιές της Αθήνας, οι οποίοι ξεδίπλωσαν τις ανησυχίες τους και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις για τί σημάδεψε τον περσινό Δεκέμβριο, πώς βίωσαν τις ταραχές και πώς αντιμετώπισαν το θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις τοποθετήσεις τους οι μαθητές χαρακτήρισαν τις περσινές ταραχές "έκρηξη οργής" και το χαμό του Αλ. Γρηγορόπουλου "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι".

Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γραμματικάκης, δήλωσε ότι "η Ελλάδα έχει συνηθίσει να κολακεύει με όλους τους τρόπους της νεολαία της, αλλά πολύ λίγα πράττει για το καλό της", ενώ ο Χρήστος Ιωαννίδης, εκπαιδευτικός και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού "Schooligans" σχολίασε: "Δεν άλλαξε τίποτα στις σχέσεις καθηγητών μαθητών, ούτε στην καθημερινότητα των μαθητών".  "Το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν είναι ούτε η Ζήμενς, ούτε το Βατοπέδι, αλλά η κλοπή της παιδικής ηλικίας", πρόσθεσε.

 

"Έχουμε πει επανειλημμένως να γίνονται τεστ στους αστυνομικούς για το αν θα πρέπει να οπλοφορούν", τόνισε ο Δημήτρης Γεωργατζής Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.
Πηγή: skai.gr