Οι Μικροί ήρωες και οι εργαζόμενοι της Stoiximan συνοδοιπόροι στο ταξίδι στον Αη Στράτη

H Stoiximan, ολοκληρώνει μια ακόμα δράση κάτω από το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», με στόχο την κάλυψη των αναγκών κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας.

Με συνοδοιπόρο τον πρεσβευτή του προγράμματος,Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη, και την ομάδα της  “Σύμπλευση” (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία), εργαζόμενοι  της εταιρείας  ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί Αη Στράτης για να εγκαινιάσουν και να παραδώσουν στους 32 μαθητές το νέο πολυγηπεδο  για τους μικρούς αλλά και μεγάλους ήρωες του νησιού.

Τα παιδιά του νησιού γνώρισαν από κοντά τον Σπύρο Γιαννιώτη, οποίος του μίλησε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, για την ευγενή άμιλλα, την ασφάλεια στο νερό και την προσήλωση στους στόχους, και απάντησε σε όλες τις απορίες των μικρών μαθητών. Στη συνέχεια, η ομάδα της Stoiximan παρέδωσε στους κατοίκους του νησιού το ανακατασκευασμένο πολυ-γηπεδο και η μέρα τελείωσε με ένα φιλικό αγώνα μεταξύ των μελών της αποστολής και των κατοίκων του νησιού.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, οι "Μικροί Ήρωες" της Stoiximan, συμμετέχουν χορηγικά αλλά και ενεργά στο πρόγραμμα της Σύμπλευσης, συνεισφέροντας στην κάλυψη ειδικών αναγκών των ακριτικών νησιών. 
Μέχρι στιγμής δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί  στους Λειψούς, την Σίκινο και την Ηρακλειά και φυσικά στον Άη Στράτη. Στα νησιά αυτά, η Stoiximan, έχει ενισχύσει σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό, έχει ανακατασκευάσει τα γήπεδα μπάσκετ στους Λειψούς και τη Σίκινο και έχει τοποθετήσει ειδικές εγκαταστάσεις (pillars) για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στα πλοία που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Ηρακλειάς. 


Οι Μικροί 'Ηρωες και οι εργαζόμενοι της Stoiximan συνοδοιπόροι
Την παρουσία τους για πρώτη φορά στο πρόγραμμα αυτό, έδωσαν και εργαζόμενοι της Stoiximan, οι οποίοι ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί, γνώρισαν από κοντά και συνέβαλαν στο έργο της Σύμπλευσης. Έγιναν μια παρέα με τους κατοίκους και δημιούργησαν κοινές μνήμες και δεσμούς από το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι στον Αη Στρατη, αντιλαμβανόμενοι με έναν πιο άμεσο, βιωματικό, τρόπο,  το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας μέσω των πρωτοβουλιών  που υλοποιεί στην ακριτική Ελλάδα. Το τριήμερο αυτό ταξίδι περιλάμβανε ποικίλες δράσεις για όλους τους συμμετέχοντες καθώς τα. μέλης της αποστολής συμμετείχαν στα ιατρεία που έστησε η Σύμπλευση για να παρέχει δωρεάν ιατρικούς ελέγχους στους κατοίκους του νησιού, και εγκαινίασαν το νέο πολυγήπεδο του νησιού μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη.


Η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Stoiximan από την αρχή της λειτουργίας της και με απόλυτη προτεραιότητα τους ανθρώπους της, προσφέρει πάντα τις ευκαιρίες που χρειαζονται για να γίνουν και οι εργαζόμενοι ενεργοί συμμέτοχοι στο κοινωνικό της έργο. 
 

Μάθε περισσότερα στο iroes.gr

Πηγή: skai.gr
TAGS: stoiximan