«Οι εθελοντές ρωτούν τους ευρωβουλευτές» - Ισότητα των Φύλων στην ΕΕ

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αφιερώνει ένα podcast στο πάντα επίκαιρο θέμα της Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ, αλλά και τις προτεραιότητες του ΕΚ για την καταπολέμηση των ανισοτήτων.

Στο πέμπτο επεισόδιο ο Δημοσθένης Γκούρης, μαθητής Γ΄Λυκείου, Junior Ambassador του δικτύου "Σχολεία-Πρέσβεις του ΕΚ" και εθελοντής στο mazi.eu, συνομιλεί με την ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, για το ρόλο του ΕΚ στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, αλλά και θέματα βίας και κατάχρησης εξουσίας.

Ακούστε το 5ο επεισόδιο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Πράσινη συμφωνία, πολυετής ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, πανδημία και δημόσια υγεία... το Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα δίνει το βήμα σε εθελοντές του δικτύου www.mazi.eu, προκειμένου να συνομιλήσουν με Έλληνες ευρωβουλευτές για τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν.

Βρείτε τα προηγούμενα επεισόδια, το επετειακό podcast με τις δράσεις του γραφείου μας και πολλά άλλα, στο κανάλι μας στο Youtube.

Ακούστε εδώ όλα τα προηγούμενα επεισόδια / podcasts:

Εδώ το 1ο επεισόδιο με θέμα την Πράσινη Συμφωνία με τον εθελοντή Γιώργο Τζίνογλου και την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

Εδώ το 2ο με θέμα τις Ευρωτουρκικές Σχέσεις με την εθελόντρια Κατερίνα Κορνηλάκη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Εδώ το 3ο επεισόδιο με θέμα τα Δικαιώματά μας ως Ευρωπαίοι πολίτες με την εθελόντρια Δέσποινα Πλευρά και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Εδώ το 4ο επεισόδιο με θέμα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και τους Νέους με τον εθελοντή Ζαφείρη Σιδηρόπουλο και την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Εδώ το εορταστικό επεισόδιο με αφορμή την επέτειο 40 χρόνων την Ελλάδας στην ΕΕ με την εθελόντρια Σοφία Μαγοπούλου και τον Eπικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη.

Πηγή: skai.gr