Κλείσιμο

Οι απείθαρχοι του Ρεβεγιόν - Ρεκόρ ελέγχων την πρωτοχρονιά - Στοιχεία

Σχετικά πειθαρχημένοι χωρίς αξιοσημείωτες περιπτώσεις ανευθυνότητας φαίνεται να κύλησε η τελευταία ημέρα του 2020 και οι πρώτες ώρες του 2021. Κάτι όμως που θα επιβεβαιωθεί ή όχι τις επόμενες ημέρες όταν έχουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία των εορταστικών ημερών

Οι απείθαρχοι του Ρεβεγιόν

Άγιος Παντελεήμονας: Διατάραξη για… ρεβεγιόν

55 δευτερόλεπτα είχαν περάσει από την έλευση του 2021 και η πρώτη κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ήταν για διατάραξη με υπεράριθμο ρεβεγιόν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα, με την μουσική στη διαπασών και καλεσμένους να βρίσκονται αγκαλιασμένοι στη βεράντα. Ήταν όμως πάνω στην έλευση του νέου έτους και την βροχή πυροτεχνημάτων που κατέκλυσαν το λεκανοπέδιο, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν να εντοπίσουν το διαμέρισμα λόγω… θορύβου. Όταν κόπασε το θορυβώδες εορταστικό κλίμα, φαίνεται να έπεσε σύρμα, χαμήλωσε η μουσική, και δεν εντοπίστηκε ο χώρος της συνάθροισης καθώς και ο καταγγέλλων δεν είχε την ακριβή διεύθυνση και το διαμέρισμα.

Στο Λιμνοχώρι Δυτικής Αχαΐας είχε ανοίξει μπαρ που βρισκόταν σε αναστολή με τουλάχιστον 3 πελάτες να πίνουν τα ποτά τους με χαμηλή μουσική

Στο Αγρίνιο έγινε κάτι αντίστοιχο με τους 7 πελάτες να διασκεδάζουν εξωτερικά του καταστήματος έχοντας όμως παραλάβει ως take away τα ποτά τους από αυτό.  

Στο Βόλο ένα ζευγάρι αλλοδαπών είχε νοικιάσει διαμέρισμα το οποίο είχε μετατρέψει σε μίνι καζίνο με ηλεκτρονικούς κουλοχέρηδες και τσόχα για ζάρια. Συνελήφθη το ζευγάρι, ένας ακόμη μισθωτής του σπιτιού, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και από 300 ευρώ στους τρεις παίκτες που έπαιζαν φρουτάκια.

Κατσικάς Ιωαννίνων: Ρεβεγιόν σε τσιπουράδικο έκαναν 3 άτομα με τους αστυνομικούς να βάζουν λουκέτο στο μαγαζί για 15 ημέρες και να βεβαιώνουν 2.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη.

Για τους περισσότερους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, επιβλήθηκαν πρόστιμα των 3.000 ευρώ και από 600 ευρώ σε όσους βρέθηκαν να διασκεδάζουν σε αυτά για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας.

Αριθμό ελέγχων ρεκόρ την περίοδο του 2ου lockdown είχε η παραμονή Πρωτοχρονιάς

Ρεκόρ ελέγχων την πρωτοχρονιά

77.940 έλεγχοι

1.668 παραβάσεις

1.375 για άσκοπη μετακίνηση 386 στην Αττική, 191 στη Θεσσαλονίκη, 105 στην Κεντρική Μακεδονία,

286 για μη χρήση μάσκας 46 Αττική, 31 Κρήτη, 25 Βόρειο Αιγαίο,

8 συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων

Πηγή: skai.gr