Ο «Τοξοβόλος» ήταν βαριά οπλισμένος – Σταμάτησε πιθανό «χτύπημα» η αντιτρομοκρατική;

Παρολίγον «χτύπημα» φαίνεται να σταμάτησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όταν συνέλαβε τον 32χρονο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» σήμερα, Πέμπτη, τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς βρισκόταν σε αυτοκίνητο που κινούταν προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού, στην Αγία Παρασκευή.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σε αυτοκίνητο που είχε δηλωθεί κλεμμένο, κάτι που δείχνει πρόθεση για εγκληματική ενέργεια. Επίσης, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια, κάτι που εντείνει τις υποψίες ότι ετοιμαζόταν να «χτυπήσει». Μάλιστα, και ο ίδιος έφερε πάνω του όπλο.

Μαζί του είχε άλλες δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων ήταν συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του  «Επαναστατικού Αγώνα».

Η αντιτρομοκρατική, που τους παρακολουθούσε, εκτίμησε ότι οι τρεις συλληφθέντες θα προβούν σε κάποιο «χτύπημα» και γι’ αυτό τους ακινητοποίησε αμέσως μετά τον εντοπισμό τους και τους συνέλαβε.

Οι έρευνες, ωστόσο, συνεχίζονται για να διευκρινιστεί αν εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος»

Ο 32χρονος «Τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε αποδράσει το περασμένο καλοκαίρι από τις φυλακές Τίρυνθας, ενώ είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Το προσωνύμιο «Τοξοβόλος» το απέκτησε το 2011 όταν σε επεισόδια το 2011 είχε σηκώσει τόξο και είχε απειλήσει άνδρες των ΜΑΤ. Έχει κατηγορήθεί, επίσης, για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
 

Πηγή: skai.gr