Αποστολή ΣΚΑΪ στη Λέσβο: Ετοιμάζουν επιτροπή αγώνα και συλλαλητήρια στο Μανταμάδο (vid)

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα νησιά, με αιχμή τη χωροθέτηση των νέων κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Η Δυτική Λέσβος έχει ξεσηκωθεί με κατοίκους και τοπικούς παράγοντες να φοβούνται τη δημιουργία μίας νέας Μοριάς και να ετοιμάζονται να συγροτήσουν επιτροπές αγώνα και συλλαλητήρια προκειμένου να εμποδίσουν την δημιουργία κλειστής δομής στην περιοχή. 

Ο ΣΚΑΙ με τον Γιώργο Κρατημένο, έκανε αυτοψία στο σημείο που θα κατασκευαστεί το νέο κέντρο, και κατέγραψε τις ενστάσεις των κατοίκων. 

Στους δρόμους της Δυτικής Λέσβου είχαν από νωρίς βγει οι ντουντούκες. Καλούσαν τον κόσμο στην αποψινή συγκέντρωση στο Μανταμάδο.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από πολύκεντρο του Μανταμάδου όπου φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου πραγματοποιούν γενική συνέλευση.

Στη συνέλευση μετέχουν ο Δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο καθώς και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, εισήγηση του προέδρου της κοινότητας Μανταμάδου είναι η συγκρότηση επιτροπής αγώνα αλλά και ομάδων περιφρούρησης από κατοίκους, οι οποίοι θα είναι σε εγρήγορση ώστε εφόσον αντιληφθούν πως ξεκινούν οι εργασίες δημιουργίας δομής προσφύγων να σπεύσουν άμεσα, ώστε να τις σταματήσουν.

Το κλίμα είναι εκρηκτικό με τους ίδιους να δηλώνουν πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούν την ύπαρξη δομής στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η περιοχή που έχει επιταχθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί η δομή, είναι έκτασης 261 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Καράβα, στην θέση Καβακλί.

Ανήκει εξ' αδιαιρέτου σε 16 ιδιοκτήτες και συνολικά υπολογίζεται σε  6.500 χιλιάδες στρέμματα.

Οι ιδιοκτήτες μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον δήμο, ωστόσο πηγές από την κοινότητα αναφέρουν πως δεν δέχτηκαν να ενοικιαστεί η περιοχή τους ώστε να δημιουργηθεί εκεί η κλειστή δομή.

Πηγή: skai.gr