Ο πρόεδρος του ΣΕΠ για τις φωτογραφικές προμήθειες

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών, Παναγιώτης Στραβόλαιμος, σχολιάζοντας στο ΣΚΑΪ τις φωτογραφικές προκηρύξεις για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικών προϊόντων, τόνισε ότι σαφώς δεν είναι σύννομες, αλλά ξεκαθάρισε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν είναι αρμοδιότητα του ΣΕΠ, τονίζοντας ότι υπάρχει ηθικός κώδικας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΚΑΪ έχει αποκαλύψει επτά προκηρύξεις φωτογραφικών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικών προϊόντων από τα νοσοκομεία της χώρας. 

Ο κ. Στραβόλαιμος είπε ότι τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας πρότειναν στους προμηθευτές να εξοφληθεί το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί με προμήθειες ιατροφαρμακευτικών προϊόντων των ετών 2005, 2006 και το μισό του 2007, με ομολογιακό δάνειο που θα συνάψουν με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 
src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png

Η τοποθέτηση αυτή σημαίνει ότι οι δαπάνες για προμήθειες των νοσοκομείων μόνο για του 18 μήνες ώς το τέλος του 2008 προσεγγίζουν τα τριάμισι δισ. ευρώ.

Σχετικά με τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες των νοσοκομείων, είπε ότι κάθε φορά που γίνονται μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, οι διαγωνισμοί παγώνουν και τα νοσοκομεία αναγκάζονται να δουλεύουν με προτάσεις.

Επίσης, κατήγγειλε ότι οι περισσότεροι προμηθευτές δουλεύουν με παλαιές συμβάσεις και γνωστοποίησε ότι ο ΣΕΠ θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του στη γενική συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα.
Πηγή: skai.gr