Ο Ντάριο Φο μιλά για όλα

Για μία και μοναδική παράσταση με τίτλο «η μάσκα και το θέατρο» θα εμφανιστούν την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο ο διάσημος ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός Ντάριο Φο και η σύζυγός τους ηθοποιός Φράνκα Ράμε. Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που διοργάνωσε το Ελληνικό Φεστιβάλ, θα παρουσιάσει τα κείμενα μόνος στην σκηνή, στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ η γυναίκα του θα «παίξει» το ρόλο του υποβολέα, ρόλο ιδιαίτερα παρεξηγημένο, στο θέατρο, όπως η ίδια η κ. Φράνκα Ράμε εξήγησε. Eπί σκηνής μαζί τους, αρωγός πολύτιμος και για την μετάφραση θα είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.
Ο Ντάριο Φό χαρακτήρισε την παράσταση «κουβεντο-παράταση που αποκομίζει την εμπειρία του». Ερωτηθείς για αλλαγή στον χαρακτήρα του μετά το Νόμπελ εξήγησε ότι παραμένει ως έχει. Ιδιαίτερα καυστικός πάντως για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε: «Σε μια χώρα πολιτισμένη με νόμους ο Μπερλουσκόνι θα ήταν στην φυλακή και όχι στην κυβέρνηση. Έχει διαπράξει εγκλήματα.» Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο Ιταλός πρόεδρος έχει αγοράσει και τον εκδοτικό Οίκο που συνεργάζεται ο Ντάριο Φό, τα τελευταία χρόνια, άρα εκμεταλλεύεται και τον ίδιο.
Iδιαίτερα πολιτικοποιημένος ο ίδιος και πάντα ενεργός πολίτης απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «το χειρότερο για έναν άνθρωπο είναι να αποσύρεται να ασχολείται με το μικρό του μποστάνι».
Πηγή: skai.gr