Εθνική

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της κακοκαιρίας «Barbara»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας από γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα

Όπως αναφέρει η Τροχαία, η κυκλοφορία διεκόπη προληπτικά, καθώς εντός της εθνικής έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλείσιμο

Ο Μπακογιάννης στο Δημοτικό Βρεφοκομείο και τον ΟΠΑΝΔΑ

«Εδώ χτυπά η καρδιά της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου! Το Βρεφοκομείο του Δήμου Αθηναίων καθρεφτίζει το κοινωνικό πρόσωπο μιας πόλης που έχει ως προτεραιότητα να είναι ανθρώπινη», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο.

Πρόκειται για Δημοτική δομή υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τα συσσίτια του Δήμου καθώς μερίδες φαγητού ετοιμάζονται στα μαγειρεία του Βρεφοκομείου.

«Το έργο σας είναι αξιοθαύμαστο. Και πρωταρχικός μας στόχος είναι να σας εξασφαλίσουμε την απαραίτητη υλικοτεχνική υποστήριξη για να διευκολύνουμε τη δουλειά σας και βέβαια να είναι εφικτό να γίνονται αποδεκτά όλα τα παιδιά των δημοτών στους παιδικούς σταθμούς», επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων όταν του  είπαν ότι από τους 98 παιδικούς σταθμούς που λειτουργούσαν κάποτε, σήμερα είναι ανοικτοί, παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, οι 72.
 
«Στόχος μας είναι να παραμείνουν όλοι ανοικτοί και να δημιουργήσουμε και νέους παιδικούς σταθμούς. Να καλύπτουμε όλο και περισσότερες ανάγκες», ξεκαθάρισε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επισκέφτηκε στη συνέχεια και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) όπου οι εργαζόμενοι του έθεσαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της υποχρηματοδότησής του. Επίσης ζήτησαν την μεταστέγαση του σε
ένα άλλο κτίριο από το νεοκλασικό της οδού Σόλωνος δίπλα στη Νομική που βρίσκεται σήμερα.
«Αυτό είναι ένα πανέμορφο κτίριο, ένα διαμάντι στο κέντρο της Αθήνας. Είναι επιβεβλημένο να αξιοποιηθεί διαφορετικά. Όπως επιβεβλημένο είναι ο Δήμος να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ», επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. 
Πηγή: skai.gr