Ο Κρητικός που διασχίζει όλη την Ελλάδα με... ποδήλατο -Οι 50 ημέρες στο πετάλι

Πενήντα ημέρες ποδηλασίας, διασχίζοντας όλη την Ελλάδα, συμπλήρωσε ο Χανιώτης ποδηλάτης Παναγιώτης Μπαλολάκης, που από τις 4 Μαΐου 2021 και αφετηρία το Παλιό Λιμάνι Χανίων, έκανε την αρχή ενός μοναδικού ποδηλατικού ταξιδιού σε όλη τη χώρα, έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.

   Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος, ο Παναγιώτης Μπαλολάκης συμπλήρωσε την 50ή ημέρα στο πετάλι, έχοντας φτάσει πλέον στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Χθες, Πέμπτη, διέσχισε τη διαδρομή Καστράκι-Μεγαλοχώρι-Φαρκαδόνα-Πηνειάδα-Κουτσόχερο-Μάνδρα-Λάρισα, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, στα περισσότερα σημεία η υποδοχή από τις τοπικές αρχές είναι θερμή, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο Χανιώτης ποδηλάτης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, στα Τρίκαλα.

   Το ποδηλατικό ταξίδι θα κρατήσει για περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη, σε διάστημα 180 ημερών.

   Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ταξίδι, που στοχεύει να διατηρήσει ένα χαμηλό, σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα. Με την αξιοποίηση ενός ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, ενός μικρού φωτοβολταϊκού για την απαραίτητη ενέργεια των συσκευών τηλεφωνίας, καταγραφής και διαμονή σε συνθήκες αυτόνομης κατασκήνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ