O κορωνοϊός «χτύπησε» και την κινεζική αγορά της Θεσσαλονίκης

To καμπανάκι για τον κορωνοϊό φαίνεται πως έχει χτυπήσει και στα καταστήματα που πουλούν κινέζικα είδη στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν αρχίσει να βλέπουν τους πελάτες τους να φυλλορροούν αναφέρει σε ρεπορτάζ του το voria.gr

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κινέζικου καταστήματος στη Βασιλίσσης Όλγας που την Τετάρτη παρέμεινε κλειστό, ενώ σε άλλα καταστήματα με αντίστοιχα είδη, διενεργούνται εκπτώσεις ακόμη και έως 50% προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές.

Μπορεί οι χαμηλές τιμές να αποτελούν το πρόκριμα για τις αγορές από τα συγκεκριμένα καταστήματα, ωστόσο κάποιοι καταναλωτές που συνεχίζουν να αγοράζουν κινέζικα προϊόντα, συχνά, εμφανίζονται ανήσυχοι.

Οι υπάλληλοι των καταστημάτων, αν και φειδωλοί στις απαντήσεις τους, τονίζουν πως το τελευταίο διάστημα η ανησυχία των καταναλωτών έχει αρχίσει να αυξάνεται, ενώ, πλέον, κάποιοι τους ρωτούν από που ακριβώς προέρχονται τα είδη που πωλούν.

«Δεν είναι πως δεν ψωνίζουν τελικά, αλλά τις τελευταίες ημέρες κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, πελάτες που έρχονται μοιάζουν φοβισμένοι. Το σκέφτονται περισσότερο από ότι στο παρελθόν για να αγοράσουν κάποιο προϊόν» σημειώνει εργαζόμενη σε κατάστημα με κινέζικα είδη.

Ο συναγερμός που έχει σημάνει για τον κορωνοϊό και παράλληλα ο κατακλυσμός πληροφοριών για τον θανατηφόρο ιό κάνει τους πελάτες και των καταστημάτων με είδη που πωλούνται προς 1 ευρώ να μοιάζουν καχύποπτοι.

«Μπορεί να μοιάζει περίεργο, αλλά κάποιοι διαβάζουν διπλές και τριπλές φορές τα ψιλά γράμματα όταν πρόκειται για συσκευασία» λέει εργαζόμενος σε κατάστημα «Ό,τι πάρεις 1 ευρώ».

«Δουλεύουμε με σταθερή πελατεία»

Δεν βλέπει μείωση στην πελατεία του ιδιοκτήτης κινέζικου εστιατορίου, αλλά καχυποψία όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Δουλεύουμε με σταθερή πελατεία, εδώ και χρόνια. Ωστόσο όσο ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και αποτελεί βασική είδηση στα ΜΜΕ, τόσο οι πελάτες μας αρχίζουν να ανησυχούν περισσότερο. Συχνά με ρωτούν από που είναι τα κρέατα, ή το ρύζι που χρησιμοποιώ» υπογραμμίζει ο εστιάτορας σημειώνοντας πως δεν θα ήταν δυνατόν να προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από την Κίνα.


Πηγή: voria.gr 
 

Πηγή: skai.gr