Ο ανήλικος «μπουκαδόρος» έγινε ενήλικος κλέφτης με «μαέστρο» τον... φαντομά με τα «100 ονόματα»

Σε ηλικία 17 χρόνων, είχε «πολιορκητικό κριό» αυτοκίνητο για να εισβάλει σε καταστήματα. Ενηλικιώθηκε και με «μαέστρο» τον... φαντομά με τα 100 ονόματα, έγινε «σολίστας» στις κλοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στο Skaigr ένα άτομο από την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Αττικής είναι το ίδιο πρόσωπο που τον Οκτώβριο του 2019 είχε συλληφθεί σε ηλικία 17 ετών ως μέλος άλλης σπείρας που εισέβαλλαν σε καταστήματα χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα. Μια υπόθεση που είχε λάβει αρκετή δημοσιότητα λόγω του τρόπου δράσης της εγκληματικής οργάνωσης καθώς πραγματοποιούσε διαρρήξεις με την μέθοδο του εμβολισμού, δηλαδή χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα και με αυτά προσέκρουαν στις τζαμαρίες των καταστημάτων προκαλώντας μεγάλες φθορές, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν εμπορεύματα και διάφορα χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές.

Τότε είχαν συλληφθεί πέντε άτομα μεταξύ αυτών και δύο 17χρονοι, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου, ο οποίος είναι κρατούμενος δυνάμει καταδικαστικής απόφασης για ληστεία.

 Οι δύο ανήλικοι το 2019 αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ηλικίας. 16 μήνες μετά ο ένας από αυτούς όντας 19 ετών πλέον ξαναπέφτει στην «φάκα» των αρχών φτάνοντας τις 8 συλλήψεις μέχρι τώρα.

Οι «εκτελεστές» και ο αρχηγός με τα 100 ονόματα

Ο 19χρονος αποτελεί ένα από τα 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» μέλος που συνελήφθησαν κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, απογευματινές ώρες της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2021. Οι τρεις άνδρες αλβανικής καταγωγής 34 ετών, 21 και 19 ετών φαίνεται να ήταν οι «σολίστες» των κλοπών που κατευθύνονταν από 35χρονο φερόμενο ως αρχηγό «με τα 100 ονόματα»  όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές στο Skaigr καθώς έχει συλληφθεί άλλες 4 φορές, δηλώνοντας διαφορετικά ονόματα και διαφορετικούς τόπους καταγωγής (Πακιστανικής και Αφγανικής).

Ο «μαέστρος» είχε το ρόλο του κλεπταποδόχου και αφετέρου μέσω του «επιχειρηματικού προφίλ» που διέθετε καθώς είχε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, φρόντιζε για τη νομιμοποίηση των εσόδων από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Δηλαδή, ήταν αυτός που και κατεύθυνε τα υπόλοιπα 3 άτομα για το που θα κάνουν τις κλοπές ως φυσικοί αυτουργοί ή απλοί συνεργοί και έπαιρνε στην συνέχεια τα κλοπιμαία.

Προηγήθηκε επισταμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη μεθοδολογία δράσης:

  • ·           έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά κατευθύνονταν σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία της Αττικής,
  • ·           χρησιμοποιώντας λοστούς, βαριοπούλες ή μεταλλικά φρεάτια έσπαγαν τους υαλοπίνακες των καταστημάτων και ανασήκωναν τα προστατευτικά ρολά, ενώ σε μία περίπτωση διάρρηξης καταστήματος εμβόλισαν τον υαλοπίνακα με κλεμμένο όχημα,
  • ·           εισέρχονταν στα καταστήματα και αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, κ.λπ. αντικείμενα,
  • ·           λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, καθώς με κουκούλες κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ φορούσαν και γάντια,
  • ·           χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, τις οποίες μάλιστα απενεργοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών, ώστε να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε 10 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και 3 κλοπές αυτοκινήτων, σε Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Κολωνό, Ακρόπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νίκαια, Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Περιστέρι.

Στις έρευνες που επακολούθησαν, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

·         ρολόγια και κοσμήματα,

·         ρούχα επώνυμων εταιρειών,

·         σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

·         κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim και

·         3.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

ΑΜ

Πηγή: skai.gr