Κλείσιμο

Ντιμιτρόφ: Ελπίζω ότι θα έχουμε μια στοιχειώδη κατανόηση με τον Μητσοτάκη

«H Eλλαδα έδειξε  το πόσο σπουδαία χώρα είναι με τον τρόπο που αντιμετώπισε το γείτονα της» δηλώνει ο Νικολά Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Ένας λόγος που επιτεύχθηκε η συμφωνία είναι το ότι οι κοινωνίες μας ωρίμασαν, άλλα και τις ηγετικές ικανότητες που επέδειξαν όσοι συνεπλάκησαν στο εγχείρημα» προσθέτει ο κ. Ντιμιτρόφ.  

Ερωτηθείς αν φοβάται πως αν έλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, ο κ. Ντιμιτρόφ απάντα ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να υπάρχει στα βόρεια σύνορα της «μια λειτουργική Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα» και προσθέτει: «Ελπίζω, γνωρίζοντας και την παράδοση της οικογένειας, ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια στοιχειώδη κατανόηση». 

Επί της ουσίας της συμφωνίας ο σκοπιανός ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «μόλις η Συμφωνία των Πρεσπών "πάρει μπροστά", οι πολίτες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί δεν το καταφέραμε αυτό τη δεκαετία του '90». Ταυτοχρόνως, «αλλάξαμε σελίδα, είμαστε σε εντελώς νέα εποχή, όμως τώρα η σελίδα είναι λευκή και πρέπει να την γράψουμε».