εθνική οδός

Κακοκαιρία Barbara: Άνοιξαν Εθνική και Αττική Οδός και για τα βαρέα οχήματα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, αυτή την στιγμή παρατηρείται ύφεση των φαινομένων και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Ωστόσο, η εικόνα μπορεί να αλλάξει αργότερα

Κλείσιμο

Νομοσχέδιο για... περιβαλλοντικές καταστροφές

Το θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει δραστηριότητες καταστροφικές για το περιβάλλον παρέχει νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των λατομείων στη χώρα μας.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, το νομοσχέδιο προβλέπει οτι σε περιοχές με έντονη λατομική δραστηριότητα θα θεσπίζονται ειδικές ζώνες, μέσα στις οποίες θα απαγορεύεται η ανάπτυξη οποιονδήποτε άλλων δραστηριοτήτων.
Επίσης, παρατείνει την άδεια των λατομείων από 20 σε 40 χρόνια, απλοποιεί τη διαδικασία αδειοδότησής τους, ενώ αφαιρεί μέρος των αρμοδιοτήτων απο τις νομαρχίες.
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης ως απόπειρα να εξυπηρετηθούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς οι διατάξεις του βοηθούν την επέκταση δραστηριοτήτων συγκεκριμένων μεγάλων λατομικών επιχειρήσεων στη Μήλο και την Πεντέλη.
Πηγή: skai.gr