Νέο περιστατικό βίας

Ακόμα ένα περιστατικό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έρχεται να αμαυρώσει την εικόνα του Πανεπιστημίου, προκαλώντας την παρέμβαση του πρύτανη.

Δύο φύλακες του πανεπιστημίου έπεσαν θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με καδρόνια και επιχείρησαν να τους ληστέψουν, ενώ δε δίστασαν τον έναν από του δύο να τον απογυμνώσουν. Και οι δύο νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι στο ΑΧΕΠΑ.

Και οι δύο νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι στο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η επίθεση ήταν ιδιαζόντως άγρια, καθώς χρησιμοποιήθηκαν σιδηρολοστοί και μεγάλα κομμάτια τσιμέντου.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
src=/upload_files/Image/Grafika
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Αριστοτέλειου, Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος είχε δεχθεί και αυτός επίθεση πριν από λίγες ημέρες, έκανε λόγο για κατάσταση πολιορκίας, τόνισε ότι νιώθει αδύναμος, και πρόσθεσε ότι η επίθεση κατά των δύο φυλάκων προέρχεται από τον υπόκοσμο και όχι από φοιτητές.

Υπάλληλοι της διοίκησης του πανεπιστήμιου συγκεντρώθηκαν σήμερα Παρασκευή έξω από την πρυτανεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια, ενώ το Σωματείο Εργολάβων του ΑΠΘ το οποίο περιλαμβάνει εργαζομένους στην φύλαξη, την καθαριότητα, το πράσινο και διοικητικό προσωπικό – ανακοίνωσε ότι μέχρι και την επόμενη Τετάρτη (4/6) οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, αλλά δεν θα προσέρχονται στα καθήκοντά τους.
Πηγή: skai.gr