Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Αναστάσιο Πάλλη

Νέο ένταλμα σύλληψης για τον φυγόδικο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, έχουν ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού με τον επιστάτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Εκτεταμένες έρευνες στο Μουσείο στο Κορωπί και σε άλλες εγκαταστάσεις και εμπορευματικά φορτία που έχουν σχέση με τον Αναστάσιο Πάλλη διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προκειμένου να εντοπίσει κρυμμένο οπλισμό, στο πλαίσιο της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή.

Σε κοντέινερ στους χώρους του μουσείου στο Κορωπί έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 70 καλάσνικοφ που είχαν ήδη ελεγχθεί σε παλαιότερη έρευνα, καθώς και περίπου 700 όπλα μουσειακού χαρακτήρα.

vila4

Εναντίον του επιχειρηματία - που παραμένει άφαντος - αλλά και του επιστάτη του, ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, σε βαθμό κακουργήματας, ενώ εκδόθηκε και νέο ένταλμα σύλληψης για τον επιχειρηματία.

Ο επιστάτης, που πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα, υποστήριξε στον εισαγγελέα, ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα είναι εκθέματα για το μουσείο.

Στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία εντοπίσθηκαν, πέρα από τα όπλα, ναζιστικά σύμβολα, φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ, αλλά και του Χάινριχ Χίμλερ, του αρχηγού των SS.

Ο επιχειρηματίες βρίσκεται και στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, για τα δύο κοντέινερ στο Ικόνιο του Πειραιά, στα οποία βρέθηκαν μία ρυμουλκούμενη πλατφόρμα αντιαεροπορικού πυροβόλου χρονολογίας 1940, αλλά και ένα επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας CHEVROLET μοντέλο 2007, το οποίο έφερε σημάδια από αστυνομικά διακριτικά.

vila8

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ