Νέες ομολογίες στον ΣΚΑΪ: Με προσέγγισαν για να πάρω πλαστό πιστοποιητικό

«Με προσέγγισαν για να πάρω πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού». Νεαρός ομολογεί ότι υπάρχουν κυκλώματα που προσεγγίζουν άτομα για να τους πουλήσουν πιστοποιητικά με ταρίφα αρκετές εκατοντάδες ευρώ. 

«Να δώσω κάποιο ποσό γύρω στα 300 ευρώ από ότι θυμάμαι, αλλά είχα αρνηθεί αυτήν την πρόταση. Πριν από ένα μήνα. Ήταν γνωστός γνωστού. Του λέω θα το πάρεις; Moυ λέει το σκέφτομαι. Του λέω εγω δεν το ρισκάρω αυτό χίλιες φορές να κάνω δυο rapid test την εβδομάδα παρά αυτό. 

Το σαφάρι αναζήτησης μαϊμού πιστοποιητικών και τεστ δίνει και παίρνει.

ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ

«Θα ρωτήσω τους γονείς μου, θα ρωτήσω γιατρό και φίλους για να πάρω πλαστό πιστοποιητικό. Κι αν έχουν θα το πάρω κι εγώ αναγκαστικά.Θα πληρώσω για να μην κάνω και το εμβόλιο κιόλας», αναφέρει στην κάμερα του ΣΚΑΙ αντιεμβολιαστής.

-Με τίποτα δεν πείθεσαι να το κάνεις;

«Mε τίποτα, με τίποτα. Προτιμάω να φύγω από τη δουλειά παρα να κάνω το εμβόλιο. Κι αν με πιάσουν θα πάω σπίτι και δεν θα ξαναβγώ. Το ξέρω, ότι είναι παράνομο. Δεν πρόκειται να το κάνω το εμβόλιο. Τελείωσε» προσθέτει ο ίδιος.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΠΛΑΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

«Άμα τώρα ο φίλος μου, μου πει έβγαλα πλαστό καρτελάκι και δεν πληρώνω το rapid 40 και 20 ευρώ την εβδομάδα θα το έκανα και εγώ για να τα γλιτώσω. Μια η άλλη δεν είναι; Θα με ενδιέφερε μάλιστα» υποστηρίζει άλλος πολίτης. 

-Είναι παράνομο κι επικίνδυνο όμως το καταλαβαίνεις.

«Ίσως να είναι παράνομο και το εμβόλιο» δηλώνει ο ίδιος.

Αγοραπωλησίες πιστοποιητικών και μέσω κοινωνικών δικτύων

«Είσαι σε μια ομάδα και λέει πλαστα πιστοποιητικά 100-200 ευρώ. Εσύ δείχνεις το ενδιαφέρον και μετά σχολιάζεις από κάτω που είσαι και τι είσαι για να δούνε» αναφέρει μάρτυρας στο ΣΚΑΙ. 
-Δημόσια ή είναι κλειστές ομάδες;
- «Hμιδημόσια».

Eιδικοί ωστόσο επιμένουν, ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αποτελούν κινητές υγειονομικές βόμβες.

Πηγή: skai.gr