Nεαροί μπήκαν μέσα στο Πολυτεχνείο – Ενδεχόμενο επιχείρησης εκκένωσης από ΕΛΑΣ

Νεαρά άτομα κατάφεραν να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο και ατή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή για επιχείρηση εκκένωσης. Τόσο επί της οδού Πατησίων αλλά και επί της οδού Στουρνάρη έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ανακοινώσει την ακύρωση της πορείας του Πολυτεχνείου λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, το ίδιο θα γίνει με το Πολυτεχνείο. Όταν θα ανοίξει η χώρα θα είμαστε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε τις μεγάλες γιορτές» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Αστυνομία έκλεισε την οδό Στουρνάρη ενώ υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις περιμετρικά του Πολυτεχνείου. 

Ταυτόχρονα, από το πρωί, είναι σε εξέλιξη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ηγεσία και τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα που έχει ανακύψει.

 Σημειώνεται ότι στα σχέδια της ΕΛΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από χτες το βράδυ, ενώ σε χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις. Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Για την πορεία που γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Στέλιος Πέτσας τονίζοντας πως φέτος δεν νοείται να πραγματοποιηθεί λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

«Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε χθες (στη Βουλή) μήνυμα ενότητας ότι πολιτική, επιστήμη και πολίτες είναι μαζί για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη αυτή κατάσταση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ παράλληλα σημείωσε: «Είναι ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα, αλλά πιστεύω ότι τελικά η πορεία δεν θα γίνει».