Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις

Σε εξέλιξη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα βρίσκονται δεκάδες πύρινα μέτωπα σε Πελοπόννησο και Εύβοια. Πάντως, οι πυρκαγιές είναι λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι εάν συνεχιστούν οι παρούσες καιρικές συνθήκες, τότε θα κατορθώσει σύντομα να θέσει τις φωτιές υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε Κρέστενα, Ανδρίτσαινα και Ζαχάρω Ηλείας, καθώς και στη Μεσσηνία, στο δήμο Ανδανίας, στην Αρκαδία, στο δήμο Γόρτυνος, και στη Λακωνία.

• • Μέχρι στιγμής, 63 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στις φλόγες, ενώ εκφράζονται φόβοι για έξι ακόμα αγνοούμενους. Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, δύο άνθρωποι από τα χωριά Μηλιά και Ξηρομέρι αγνοούνται, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμα τέσσερις αγνοούμενους παραθεριστές.

Στο μεταξύ, κλιμάκια του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν από σήμερα Τρίτη την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες στις πυρόπληκτες περιοχές.

Κάθε παραγωγός μπορεί να υποβάλει μία απλή υπεύθυνη δήλωση με τις ζημιές, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος της προκαταβολής που λάβει.

Σε ισχύ τέθηκε από την Τρίτη και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1555.

Δύο ομάδες εθελοντών γιατρών και ψυχολόγων της Οργάνωσης αναχωρούν άμεσα για τα Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα θύματα των πυρκαγιών.

Από την πλευρά τους κτηνοτρόφοι από την ανατολική Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στην Πελοπόννησο που έχασαν τα κοπάδια τους στις φλόγες, αποφάσισαν να στείλουν τουλάχιστον τρία ζώα ο καθένας, ώστε να αναπληρωθεί μέρος του απωλεσθέντος ζωϊκού κεφαλαίου.

Τη πρόθεση της κυβέρνησης να αποζημιωθούν άμεσα οι πυροπαθείς
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώ, σχολίασε ότι τα προβλήματα των πληγέντων δε θα λυθούν με τη φιλανθρωπία και τα χρήματα των χορηγών.
Πηγή: skai.gr