Νέα φωτιά στα Μεσοχώρια Καρύστου στην Εύβοια -Μήνυμα 112 για εκκένωση

Νέα φωτιά στα Μεσοχώρια Καρύστου στην Εύβοια -Μήνυμα 112 για εκκένωση

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο νότιο τμήμα της Εύβοιας στα Μεσοχώρια της Καρύστου.

Στην ίδια περιοχή υπήρχε πυρκαγιά και πριν από δύο μέρες και μέχρι στιγμής δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για νέα πυρκαγιά ή για κάποια επικίνδυνη αναζωπύρωση.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί και επιχειρούν ωστόσο όμως μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τη Βόρειο Εύβοια προς την Κάρυστο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 44 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρων, 15 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, φτάνουν και τα 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων για κατάσβεση της φωτιάς.

Επίσης, στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά τον οικισμό προς Νέα Στύρα λόγω των ισχυρών ανέμων. Στην περιοχή πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι με ριπές που φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, τόνισε ότι η φωτιά είναι επικίνδυνη κυρίως λόγω του αέρα, ωστόσο οι εναέριες δυνάμεις την έχουν περιορίσει και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να θωρακίσουν τον οικισμό.

Σημείωσε, δε, ότι ενδεχομένως να πρόκειται για αναζωπύρωση, καθώς στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει φωτιά ξανά πριν από 2 μέρες.

Επίσης, σε εξέλιξη παραμένει φωτιά σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές στη Νότια Εύβοια. Η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς είναι βελτιωμένη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ