Κλείσιμο

Αγώνα ποδοσφαίρου αστυνομικών-πρώην κρατουμένων διοργάνωσε η ΝΔ - Δείτε φωτογραφίες

Έναν ξεχωριστό αγώνα ποδοσφαίρου διοργάνωσε ο Θεματικός Τομέας Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ μεταξύ αστυνομικών και πρώην κρατουμένων.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος και πρώην κρατουμένων από την Εθνική Ομάδα Αστέγων, ένα project του Περιοδικού Δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και να τονίσει την ανάγκη για την ομαλή επανένταξη των πρώην κρατουμένων στην κοινωνία των πολιτών.

Δείτε φωτογραφίες:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ρουφ το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, ενώ ήταν παρών και γιατρός προκειμένου να παράσχει πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που κρινόταν αναγκαίο.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η αναμέτρηση μεταξύ της «Επίλεκτης Ομάδας Αστυνομικών» και της «Επίλεκτης Ομάδας πρώην κρατουμένων» είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε στην πράξη ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία κανείς δεν μπορεί να περισσεύει. Βασικός στόχος της ποινής είναι ο σωφρονισμός. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει τα αντανακλαστικά της στο ζήτημα της επανένταξης των πρώην κρατουμένων, τόσο με τη λειτουργία προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Καταστήματα Κράτησης, όσο και με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ για την προώθηση των πρώην κρατουμένων σε θέσεις απασχόλησης. Τέλος και με αυτή την ευκαιρία, είμαστε εδώ για να δηλώσουμε τη στήριξή μας στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ, απέναντι σε λογικές ισοπέδωσης και μηδενισμού».

Η επικεφαλής του Θεματικού τομέα Προστασίας του Πολίτη ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη, ανέφερε: «Το Κράτος έχει υποχρέωση να είναι παρόν για κάθε κρατούμενο ο οποίος επιθυμεί να σωφρονιστεί και η κοινωνία έχει υποχρέωση να είναι παρούσα για κάθε πρώην κρατούμενο ο οποίος έχει σωφρονιστεί. Αυτό το ηχηρό μήνυμα θελήσαμε να στείλουμε μέσω του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της επίλεκτης ομάδας αστυνομικών και της επίλεκτης ομάδας πρώην κρατουμένων».

Πηγή: skai.gr